Kapor télire recept


kaporlevél
kaporvirág maggal
vékonyabb kaporszálak
borecet
kevés só
Na-benzoát
A Kapor télire elkészítési módja:
A kertből szedett kaporszárról leszedjük a zöld leveleket, a kaporvirágot kevés maggal. A vékonyabb szárakat összevágjuk 3-4 centiméteres hosszúságúra. Edényben tetszőleges mennyiségű 5 %-os borecetet ( almaecetet) forralunk fel, literenként 1 csapott evőkanálnyi sóval. A forrásban lévő ecetben a megtisztított kaprot többször is megforgatjuk, pároljuk.Ha a kapor meglankadt kimosott üvegbe tesszük. Ezt folytatjuk mindaddig, amíg az üveg megtelik. Ekkor felöntjük az ecettel, a tetejét megszórjuk tartósítóval és száraz dunsztba tesszük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 19. 19:53
A kapor télire elkészítési módja és hozzávalói.