Tökfõzelék, töklotyó recept
A Tökfõzelék, töklotyó hozzávalói:2 kisebb fõzõtök
4 dl tejföl
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál borecet
1 csokor kaporlevél
só, pirospaprika ízlés szerint
A Tökfõzelék, töklotyó elkészítési módja:
A legyalult tököt enyhén sós, ecetes vízben az apróra vágott kaporral megfõzöm. A víz éppen, hogy ellepje! Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, és a liszttel zsemleszínû rántást készítek. A rántást paprikázom, tejföllel elkeverem. Amikor a tök megfõtt, ezzel berántom, majd készre forralom. Langyosra hûtve, tükörtojás vagy vagdalt feltéttel tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. jan. 23. 22:17
A tökfõzelék, töklotyó elkészítési módja és hozzávalói.