Tojásos nokedli recept
A Tojásos nokedli hozzávalói:80 dkg finomliszt
8 + 8 db tojás
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 evõkanál zsír
só
A Tojásos nokedli elkészítési módja:
8 tojásból, lisztbõl, diónyi házi disznózsírból, kevés só hozzáadásával keverõtálban galuskatésztát kavarunk. Addig kavarjuk, míg szép, hólyagos lesz. Készíthetjük a galuskát kevesebb tojásból, víz hozzáadásával, de ez az igazán finom. Ahány személy, annyi tojás! Lobogó, sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfõtt, leszûrjük, lecsurgatjuk és belekeverjük a megforrósított, vajas tejfölbe. Lángon tartva ráöntjük az elõzõleg elkavart tojásokat és addig keverjük, míg a tojás rászilárdul a nokedlira.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. jan. 23. 22:02
A tojásos nokedli elkészítési módja és hozzávalói.