Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sztrapacska2 recept

Sztrapacska2 recept

A Sztrapacska2 hozzávalói:
6-8 szem étkezési krumpli
2 tojás
barnaliszt vagy e híján finomliszt is lehet
4 dl tejföl
25 dkg kolozsvári szalonna
1-2 db vörös hagyma
40 dkg liptói túró vagy 60 dkg hordós káposzta
só, bors ízlés szerint


A Sztrapacska2 elkészítési módja:
A hagymát kockára vágjuk, a szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában aranysárgára dinszteljük. A tepertõt félretesszük. A krumplikat meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a tojásokat, az 1 kanál zsírt és annyi lisztet, amennyit felvesz. (Olyan keménységû legyen, hogy apró galuskákat tudjunk szaggatni belõle.) Sóval, kevés borssal ízesítjük és lobogó-forró, sós vízbe szaggatjuk. A zsírból kiszedjük a hagymát, beleteszünk 1 dl tejfölt és felforrósítjuk. A leszûrt, lecsurgatott galuskát ebbe forgatjuk bele. Elõmelegített, hõálló tálkákba adagoljuk, szitán áttört liptói túrót teszünk rá, meglocsoljuk tejföllel, szalonna tepertõt hintünk rá s úgy tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sztrapacska2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook