Sonkáskocka recept
A Sonkáskocka hozzávalói:tészta
sonka
tojás
tejföl
A Sonkáskocka elkészítési módja:
Ha netán ráunnának a húsvéti sonkára, akkor feltétlenül próbálják ki ezt a remek receptet. 8 tojással tésztát gyúrunk és hagyjuk kicsit szikkadni. Kis gusztusos darabokat tépdesünk le, akárha túrós csuszát vagy lebbencset készítenénk. Sós vízben kifõzzük, majd egy kivajazott jénai tálban melegen tartjuk. A maradék sonkát ledaráljuk, borssal ízesítjük. Egy rozsdamentes habüstben diónyi zsírral simára keverünk 2 tojás sárgáját 3 dl vastag tejföllel. Az üstbe tesszük a finomra darált sonkát és összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojás fehérjét is. Az egész masszát lazán belekeverjük a kifõtt tésztához. Rozsdamentes tepsit kizsírozunk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd beletesszük a sonkával összekevert tésztát. Takaréklángon 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Kockákra vágva, melegen tálaljuk
Persze manapság már inkább készen veszzük a tésztát, nem gyúrjuk. csak a receptet igy találtam fennt a neten... engem nagyon megfogott!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. jan. 23. 21:44
A sonkáskocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.