Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott karfiol, maradék pörköltből recept

Rakott karfiol, maradék pörköltből recept

A Rakott karfiol, maradék pörköltből hozzávalói:
maradék sertéspörkölt
1 nagyobb karfiol

tejföl
10 dkg rizs
margarin vagy olaj
sajt


A Rakott karfiol, maradék pörköltből elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzöm. A maradék pörköltet apró kockákra vágom. Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal vagy oljjal, leterítek egy réteg karfiolt, ráteszem a a pörköltet, a pörkölt szaftját előzőleg összekeverem tejföllel, ráteszem a pörköltre, majd az előzőleg megfőzött rizs következik, a maradék karfiolt a tetejére borítom, ráöntöm a maradék tejfölös szaftot, a tetejére reszelt sajtot szórok, és beteszem az előmelegített sütőbe. Addig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott karfiol, maradék pörköltből elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook