Rakott karfiol, maradék pörköltből recept
A Rakott karfiol, maradék pörköltből hozzávalói:maradék sertéspörkölt
1 nagyobb karfiol
só
tejföl
10 dkg rizs
margarin vagy olaj
sajt
A Rakott karfiol, maradék pörköltből elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzöm. A maradék pörköltet apró kockákra vágom. Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal vagy oljjal, leterítek egy réteg karfiolt, ráteszem a a pörköltet, a pörkölt szaftját előzőleg összekeverem tejföllel, ráteszem a pörköltre, majd az előzőleg megfőzött rizs következik, a maradék karfiolt a tetejére borítom, ráöntöm a maradék tejfölös szaftot, a tetejére reszelt sajtot szórok, és beteszem az előmelegített sütőbe. Addig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 22. 16:59
A rakott karfiol, maradék pörköltből elkészítési módja és hozzávalói.