56-os kifli recept
Az 56-os kifli hozzávalói:1 kg liszt
5 dl tej
2 csomag (10 dkg) élesztő
1 dl olaj
1 evőkanál só
25 dkg margarin
Az 56-os kifli elkészítési módja:
A lisztben elkeverem a sót és az olajat, majd a tejben pici cukorral felfuttatott élesztőt. A tésztából 7 egyforma cipót formázok, a cipókat egyenként kör alakúra nyújtom. 1-1 kört 8 cikkre osztok. Finom töltelék nélkül is, de én szoktam kis darab virslit, sajtot, bacont vagy akár füstölt szalonnát tenni a cikk szélesebbik felére, és innen feltekerve kiflit formázok. Kikent tepsibe helyezem a kifliket, fél kelésben tojással megkenem, meg lehet szórni szezámmaggal vagy köménymaggal. Ha megkelt, kis margarinkockákat teszek minden kifli közé, a margarint úgy osztom el, hogy mindenhova jusson. Forró sütőben szép pirosra sütöm a kifliket. A sütőből kivéve a tepsit 10 percre konyharuhával letakarom, így szép puha marad, és beszívja a maradék margarint.
Nagyon régi, jól bevált recept, az egész család imádja. A tölteléket szoktam variálni, így mindig változatos. aki szereti a juhtúrót, azzal is töltheti.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 21. 21:56
Az 56-os kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.