Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás, diós fánk recept

Mazsolás, diós fánk recept

A Mazsolás, diós fánk hozzávalói:
10 dkg mazsola
Fél dl rum
10 dkg dió
8 dkg margarin
15 dkg finomliszt
3 tojás
1,5 l olaj a sütéshez
Vaníliás porcukor a szóráshoz


A Mazsolás, diós fánk elkészítési módja:
A mazsolát forró vízben megmossuk, jól lecsepegtetjük, és beáztatjuk a rumba. A diót durvára vágjuk. Elkészítés: Felforralunk 2,5 dl vizet a margarinnal és 1 csipet sóval, egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erős tűzön addig keverjük-főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától, azaz képviselőfánk-tésztát készítünk. Lapostányérra simítjuk, hogy minél hamarabb kihűljön, majd keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a robotgép spirál-betétjével habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a dióval együtt beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lábasba öntjük, felforrósítjuk. Két kiskanál segítségével diónyi adagokat szaggatunk ki a tésztából, és egyenesen az olajba tesszük. Mérsékelt, szelíd tűzön (hogy belül is átsüljenek), 12-15 darabonként kisütjük őket. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot, még melegen megszórjuk vaníliás (vagy kakaós) porcukorral, és tálra halmozva langymelegen kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás, diós fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook