Lusta túrós recept

A Lusta túrós hozzávalói:
1 bögre rétesliszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
a forma kikenéséhez vaj
1/2 kg túró
5-6 evőkanál klekvár
1 maréknyi mazsola
2 dl tej
3 tojás
kevés vaj a sütemény tetejére


A Lusta túrós elkészítési módja:
1.) Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a következőket: 1 bögre réteslisztet, 1 bögre cukrot és 1 csomag sütőport. 2.) Egy kerek, kerámia sütőformát kikenünk vajjal, majd az előbbi keverékből beleszórunk 1 bögrényivel. Rámorzsolunk fél kiló túrót, ráteszünk néhány evőkanál lekvárt, és megszórjuk egy marék mazsolával, valamint a maradék lisztes-cukros keverékkel. 3.) Egy nagy bögrében összekeverünk 2 dl tejet 3 tojással, majd a sütemény tetejére öntjük (vigyázva, hogy mindenhol ellepje), majd néhány vajdarabot szórunk az egészre. Ahol nem takarta be a folyadék a süteményt, olaj spay-vel megfújjuk a lisztes darabokat! 4.) Előmelegített sütőben, 180 fokon 1 óra alatt készre sütjük a süteményt. Kihűlve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lusta túrós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook