Körte diós sajtmártással recept
A Körte diós sajtmártással hozzávalói:1 csomag vajas tészta
2 db körte
3 db gomba
25 dkg csirkemáj
5 dkg dió
10 dkg sajt
olaj
só, bors
friss kakukkfű
A Körte diós sajtmártással elkészítési módja:
Elsőként felaprítom a diót, majd száraz serpenyőbe szórva illatosra pirítom. Ezután vékonyan felszeletelem a gombát, és nagyobb darabokra vágom a májat. Ha a dió megpirult, öntök hozzá egy kevés olajat és teszem is már mellé a felszeletelt gombát és a felkockázott májat. Sózom, borsozom, majd apróra vágott friss kakukkfűvel szórom meg. Amíg a ragu pirul, lereszelem a körtét a reszelő nagy lukú oldalán. Ha ezzel is megvagyok, megy a májhoz. Miután néhány percig pirult a ragu, azaz a körte leve elpárolgott, leveszem a serpenyőt t tűzről és egy kevés sajtot reszelek bele. Ez egy kicsit majd összefogja a tölteléket. Mielőtt a tésztába töltjük, kicsit érdemes hűlni hagyni, nehogy megolvassza a tésztát. A ragut a tészta egyik végébe töltöm, majd föltekerem, megszórom őket egy kevés sajttal és már mehetnek is az ízletes tekercsek a forró sütőbe. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sül.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 19. 21:28
A körte diós sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.