Carajaca - Spanyol máj recept
35 perc
A Carajaca - Spanyol máj hozzávalói:
60 dkg sertésmáj (csirkemájból is elkészíthető)
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
pirospaprika
majoranna
kakukkfű
só
bors
2 evőkanál olaj
kb 2 dl testes vörösbor
A Carajaca - Spanyol máj elkészítési módja:
1) A csíkokra vágott sertésmájat (vagy 4-be vágott csirkemájakat) az olajon összeforgatjuk az átnyomott fokhagymával, míg megérezzük az illatát. 2) Fűszerezzük: babérlevéllel, mokkáskanálnyival a pirospaprikából, késhegynyivel a többi fűszerből ezt is összeforgatjuk az olajon, majd annyi bort töltünk alá, hogy a májat félig ellepje. 3) Fedő alatt, időnként megkevergetve puhára pároljuk, majd fedő nélkül készre, rövid lére sütjük.
Az eredeti recept sertésmájból készül, de én inkább csirkemájból készítem. A sertésmájat csak a végén szokták sózni, a csirkemájhoz a sót is nyugodtan hozzáadhatjuk a többi fűszerrel.
Körete burgonyapüré, vagy petrezselymes rizs és ecetes savanyúság.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Cepheus, 2009. júl. 24. 11:03
A carajaca - spanyol máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.