Gombás tarja tepsiben recept
80 perc
A Gombás tarja tepsiben hozzávalói:
60 dkg burgonya
15 dkg margarin
1 kg sertéstarja (csont nélkül)
őrölt bors,
só,
30 dkg gomba
2 zöldpaprika,
4 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma
A Gombás tarja tepsiben elkészítési módja:
A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, és kisütjük. A karikákra vágott, megfőtt burgonyát leterítjük a kimargarinozott tepsibe, rátesszük a hússzeleteket, a félig megpárolt gombát, a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott hagymát, és leterítjük a burgonya másik felével, aztán megsózzuk. Meglocsoljuk a tejföllel, ráteszünk margarindarabkákat, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A gombát kevés olajon, picike hagymával, ételízesítővel, csipetnyi oregánóval és frissen őrölt borssal ízesítve párolom.
NAGYON FINOM!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 94f5071827, 2008. jan. 15. 11:15
A gombás tarja tepsiben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.