Újburgonya meggyszósszal recept
Az Újburgonya meggyszósszal hozzávalói:újburgonya
vöröshagyma
zöldpaprika
kevés főzőmargarin
olaj
pirospaprika,só
petrezselyemzöldje
Szószhoz:
meggy
főzőtejszín
liszt
cukor
vaníliás cukor
darabos fahéj
szekfűszeg
Az Újburgonya meggyszósszal elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítom,kockára vágom. A főzőmargarint + az olajat lábasba teszem hozzáadom az apróra vágott v.hagymát + a z.paprikát.Megsózom kicsit ,megpárolom. Mikor kész félre húzom ráteszem a pirospaprikát,rádobom a krumplit,összekeverem, kevés vízzel felengedem. Mikor megpuhult a burgonya ráteszem az apróra vágott petrezselyem zöldet. Szósz: A meggyet megfőzöm a cukorral,v.cukorral,,fahéjjal,szekfüszeggel. A lisztből főzőtejszínből habarást készítek. Ráöntöm a habarást a meggyre,fel főzöm és kész. (A habarásnak sűrűbbnek kell lennie ,mint a főzelékeknél)
Mi egy tányéra tálaljuk a burgonyát + a szószt.
Darált húsból készült pörköltet is adhatunk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 8c3ea1ebbb, 2009. júl. 7. 21:17
Az Újburgonya meggyszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.