Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Újburgonya meggyszósszal recept

Újburgonya meggyszósszal recept

Az Újburgonya meggyszósszal hozzávalói:
újburgonya
vöröshagyma
zöldpaprika
kevés főzőmargarin
olaj
pirospaprika,só
petrezselyemzöldje
Szószhoz:
meggy
főzőtejszín
liszt
cukor
vaníliás cukor
darabos fahéj
szekfűszeg


Az Újburgonya meggyszósszal elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítom,kockára vágom. A főzőmargarint + az olajat lábasba teszem hozzáadom az apróra vágott v.hagymát + a z.paprikát.Megsózom kicsit ,megpárolom. Mikor kész félre húzom ráteszem a pirospaprikát,rádobom a krumplit,összekeverem, kevés vízzel felengedem. Mikor megpuhult a burgonya ráteszem az apróra vágott petrezselyem zöldet. Szósz: A meggyet megfőzöm a cukorral,v.cukorral,,fahéjjal,szekfüszeggel. A lisztből főzőtejszínből habarást készítek. Ráöntöm a habarást a meggyre,fel főzöm és kész. (A habarásnak sűrűbbnek kell lennie ,mint a főzelékeknél)

Mi egy tányéra tálaljuk a burgonyát + a szószt.
Darált húsból készült pörköltet is adhatunk hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az Újburgonya meggyszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook