Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Káposztás kocka, cvekedli recept

Káposztás kocka, cvekedli recept

A Káposztás kocka, cvekedli hozzávalói:
60 dkg száraz csuszatészta
25 dkg házi disznózsír
1½ kg káposzta
2 evõkanál tejföl
1 evõkanál vaj
só, õrölt fekete bors


A Káposztás kocka, cvekedli elkészítési módja:
A káposztát lereszeljük és zsíron arany-barnára pirítjuk. A tésztát sós vízben kifõzzük. Leszûrjük és elõször beleforgatjuk a forró tejfölös vajba, majd a káposztába. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elõmelegített tûzálló tálkákban tálaljuk.

Páratlanul finom ez a tészta, de csak sósan, borsosan. Kitûnõ ám dinsztelt édes vagy savanyú hordóskáposztával is


Kategória: Tésztafélék receptjei


A káposztás kocka, cvekedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook