Halloween-i recept 1. - Tejszínes, gombás tök
A Halloween-i recept 1. - Tejszínes, gombás tök hozzávalói:1 kg zsenge tök
30 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 paradicsom
1 paprika
2 dl tejszín,
só
pirospaprika
vaj
A Halloween-i recept 1. - Tejszínes, gombás tök elkészítési módja:
A tököt félbevágjuk, a húsát felkockázzuk miután magját kikapartuk, és meghámoztuk. Ha a töklámpásból jutottunk itt is az alapanyaghoz, akkor a lehetőséghez képest vágjuk kockákra. A gombát szintén felkockázzuk, majd egy tálban összekeverjük a tökkel és megsózzuk, állni hagyjuk. 10 dkg vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a gombás tököt. Lefedve pároljuk, amikor felforrt, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Rövid főzés után belekeverjük a tejszínt, forralunk egyet rajta.
Nokedlivel próbáltuk, finom volt, de mindenki azzal eszi amivel épp akarja :)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. okt. 12. 18:20
A halloween-i recept 1. - tejszínes, gombás tök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.