Karfiolos-sonkás pulykamell recept
A Karfiolos-sonkás pulykamell hozzávalói:40 dkg pulykamell
50 dkg karfiol
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
8 szelet sonka
só
bors
szárnyas fűszerkeverék
A Karfiolos-sonkás pulykamell elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, egy jénait kivajazunk, és a karfiollal beterítjük az alját. A húst ízlés szerint fűszerezzük és egymás mellé ráfektetjük a karfiolra, majd a húsra a sonka szeleteket. A tejszínt ráöntjük a sonkára, a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és lefedjük a jénait. Ezután kb 30-40 percig pároljuk, majd tető nélkül egy kicsit megpirítjuk a tetejét.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. okt. 11. 20:18
A karfiolos-sonkás pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.