Hagymás bab recept
A Hagymás bab hozzávalói:40 dkg bab
füstölt lé
4 cikk zúzott fokhagyma
2 nagy fej hagyma
sűrített paradicsom
pirosarany vagy gulyáskrém (lehet csípős is)
liszt
zsír

A Hagymás bab elkészítési módja:
A babot előzőzöm füstölt lében fokhagymával (vagy kockával). Ha száraz, este beáztatom és úgy főzöm órákig. A hagymát csíkokra vágom, nagy serpenyőben zsíron picit pirítom, megpárolom, sózom, borsozom, ráteszem a paradicsom konzervet, a pirosaranyat, összefőzöm. Kevés liszttel sűrítem, majd belekeverem a puha babot. Egyet rottyan és forrón, friss kenyérrel tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. okt. 10. 19:06
A hagymás bab elkészítési módja és hozzávalói.