Zöldséges nyekenyóka recept


vöröshagyma
paradicsom
paprika
zöldbab
cukkini vagy patiszon, vagy tök
csirkemell vagy pulykamell
rizs
só,bors,majoranna
A Zöldséges nyekenyóka elkészítési módja:
Lecsót kezdjünk el készíteni a vöröshagymával, papriával, a paradicsommal.Rövid rotyogtatás után tesszük bele a zöldbabot. A csirkemellet kockázzuk, sózzuk, borsozzuk, pici majorannával beszórjuk. Beletesszük a lecsós raguba, és amíg ki nem fehéredik, addig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a kockáravágott cukkinit, majd a rizst. Amikor a rizs megpuhult, készen is van.
Külön meg lehet főzni a rizst, hogy gyorsabban készüljön.
Ha mindenből van egy kis maradék, akkor célszerű nekiállni.
Ha egyben főzitek a rizzsel, figyelni kell a vízmennyiségre, ne legyen kemény a rizs, de ízes maradjon a ragu is.
A mennyiséget nem írtam be, mert annyiból készítsétek, amennyi a hűtőben van, vagy amekkora a családi kapacitás.
Főztem már spagettivel, úgy kicsit érdekesebb.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cb686d99d2, 2009. okt. 9. 16:45
A zöldséges nyekenyóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.