Húsos-zöldséges tepsis krumpli recept


Kb fél kg krumpli
Zöldségek (uborka,paradocsom,paprika,ki mit szeret)
Kb. 10-15 dkg füstölt-főtt csásárszalona (vagy bacon)
Kb.5 dkg. kolbász
Egy nagy hagyma (én elhagyom)
reszelt sajt
2,5 dl tejföl
mustár
só
bors vaj
A Húsos-zöldséges tepsis krumpli elkészítési módja:
Meghámozom a krumplit és 7-8 percig sós vízben főzöm.Míg fő,addig felvágom a zöldséget,vagy zöldségeket,a bacont,és a szalonnát. Kivajazott tepsibe szépen sorban belepakolom a krumplikarikákat,majd rá a bacont,és a kolbászt.A tetejére kerülnek a zöldségek,majd a mustáros tejföl,amit ízlés szerint sózunk-borsozunk.A tetejét megszórom jó sok trappista sajtal.180 fokon kb 30 perc alatt elkészül.
Nem kell feltétlenül betartani a mennyiségeket,én is hol többet,hol kevesebbet teszek a hozzávalókból.
Könnyű,gyors,egyszerű,és nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 2a033963fa, 2009. okt. 9. 15:23
A húsos-zöldséges tepsis krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.