Cukkini ropogós tésztában recept
30 perc
A Cukkini ropogós tésztában hozzávalói:
Cukkini
25-30 dkg liszt
1 tojás
só
bors
szárított petrezselyem
víz
olaj
A Cukkini ropogós tésztában elkészítési módja:
A cukkinit felkarikázom, a magokat eltávolítom, a karikákat megpucolom, tálcára teszem és sózom. A lisztet a tojással és kevés vízzel elkeverem. Belekeverem a sót, borsot és a petrezselymet. Viszonylag sűrű tésztát kell kapni, ezért a vízzel óvatosan bánjatok, ha folyós lett, liszttel utána lehet sűríteni. A cukkini karikákat adagonként beledobálom a tésztakeverékbe és azonnal kezdem sütni a forró bő olajban. Aranybarnánál kicsit sötétebb legyen, akkor biztosan a cukkini is puha belül.Lecsepegtetés után azonnal fogyasztandó.
Frituban érdemes sütni, mert abba biztonságosan lehet nagy adagokat kisütni, ráadásul ennek az ételnek a bő olajban gyorsan sütés a lényege.
Nagy társaság esetén is jut mindenkinek a következő adagig.
Ha nem szereti valaki sötét bundában az ételt, párolja előtte meg kicsit a zöldséget.
Ez a tésztás technológia bármilyen zöldséggel jó,(krumpli, padlizsán, karfiol, répa, brokkoli) de működik rákkal is.
Kísérletezzek és osszátok meg velem, milyen lett.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cb686d99d2, 2009. aug. 13. 13:47
A cukkini ropogós tésztában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.