Kakaó alagút recept


2,5 dl liszt
2,5 dl tej
2,5 dl cukor
5 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukrozatlan kakaó
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A Kakaó alagút elkészítési módja:
A kakaó kivételével mindent egy tálba öntünk. A vajat olvaszuk fel, úgy adjuk a keverékhez. Simára keverjük a masszát. 3/4-ét egy kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntöm. A maradékba belekeverem a kakaót. Ezt a sárga színű "tetejére" öntöm lassan. A sütőpor aktivizálódik a melegben és körbeveszi majd a kakaós tésztát. Közepes lángon sütjük, hogy a sárga színű megtartsa a világos színét.
A sütőt jó forróra kell melegíteni.
A formát én olvasztott vajjal szoktam kikenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cb686d99d2, 2009. szept. 29. 22:35
A kakaó alagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.