Kakaó alagút recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kakaó alagút hozzávalói:
2,5 dl liszt
2,5 dl tej
2,5 dl cukor
5 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukrozatlan kakaó
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor


A Kakaó alagút elkészítési módja:
A kakaó kivételével mindent egy tálba öntünk. A vajat olvaszuk fel, úgy adjuk a keverékhez. Simára keverjük a masszát. 3/4-ét egy kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntöm. A maradékba belekeverem a kakaót. Ezt a sárga színű "tetejére" öntöm lassan. A sütőpor aktivizálódik a melegben és körbeveszi majd a kakaós tésztát. Közepes lángon sütjük, hogy a sárga színű megtartsa a világos színét.

A sütőt jó forróra kell melegíteni.
A formát én olvasztott vajjal szoktam kikenni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaó alagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook