Sajtos karfiol recept
A Sajtos karfiol hozzávalói:* Hozzávalók:
1 fej karfiol
20 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
3 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dl tej
1 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
A Sajtos karfiol elkészítési módja:
* Elkészítés: A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfõzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha megfõtt hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tûzrõl, és apránként hozzákeverjük a tejet, sóval, borssal, kevés szerecsendivóval ízesítjük, majd ismét a tûzre tesszük és összefõzzük. Ismét lehúzzuk a tûzrõl és hozzákeverjük a reszelt sajt felét és a tojások sárgáját. Állandóan kevergetve kihûtjük. Egy tûzálló tálat kivajazunk, beleöntünk egy kevés szószt, és a karfiolokat ebbe fektetjük. A tetejére öntjük a maradék mártást, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és elõmelegített sütõben (180°C) addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
Isteni finom!!!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Edis, 2006. nov. 4. 14:51
A sajtos karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.