Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Sült padlizsán recept

Sült padlizsán recept

Elkészítési idő 45 perc

A Sült padlizsán hozzávalói:
1-2 padlizsán (attól függ, mekkorák)
fokhagyma
paradicsom
sajt

bors


A Sült padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat megmosom, felkarikázom. Picit megsózom, hagyom egy ideig állni, majd a kicsapódott nedvét leitatom. A szeleteket megborsozom, rárakom a fokhagyma karikákat, végül a paradicsomkarikákat. Berakom a sütőbe, végül megszórom sajttal a tetejét.

Én a sajtot csak a végén rakom rá, mikor már megsült az egész, így csak ráolvad, nem ráég a sajt.
Az ételt el lehet készíteni toronyba is, ilyenkor padlizsán-fokhagyma-paradicsom-padlizsán-fokhagyma- paradicsom és így tovább, amekkora tornyot szeretne az ember.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A sült padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook