Sült padlizsán recept


1-2 padlizsán (attól függ, mekkorák)
fokhagyma
paradicsom
sajt
só
bors
A Sült padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat megmosom, felkarikázom. Picit megsózom, hagyom egy ideig állni, majd a kicsapódott nedvét leitatom. A szeleteket megborsozom, rárakom a fokhagyma karikákat, végül a paradicsomkarikákat. Berakom a sütőbe, végül megszórom sajttal a tetejét.
Én a sajtot csak a végén rakom rá, mikor már megsült az egész, így csak ráolvad, nem ráég a sajt.
Az ételt el lehet készíteni toronyba is, ilyenkor padlizsán-fokhagyma-paradicsom-padlizsán-fokhagyma- paradicsom és így tovább, amekkora tornyot szeretne az ember.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: esjé, 2006. okt. 24. 12:22
A sült padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.