Mogyoróvajas-csokoládés keksz recept
60 perc
A Mogyoróvajas-csokoládés keksz hozzávalói:
10 dkg mogyoróvaj
10 dkg vaj
25 dkg liszt
10 dkg barna cukor (+ a forgatáshoz)
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás (közepes)
2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 dkg étcsokoládé
A Mogyoróvajas-csokoládés keksz elkészítési módja:
1. A csokoládét éles késsel apróra vágjuk. A mogyoróvajat habosra keverjük a puha vajjal, a barna cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal. Ezután, állandó keverés mellett, hozzáadjuk az egész tojást is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a mogyoróvajas keverékhez.Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát. 3. Diónyi nagyságú golyókat formázunk. Egy tányérba pár kanál barna cukrot teszünk, a golyókat megforgatjuk a cukorban, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük, sütőpapírral bélelt tepsire. Amikor minden golyó elkészült, egy villával egy kicsit lelapítjuk mindegyiket. 4. Előmelegített sütőbe helyezzük őket, majd közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem). 5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak, és szétesnek ha megmozdítjuk őket. 6. A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk.
Szép díszcsomagolásban karácsonyra akár ajándékba is adhatjuk :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. nov. 15. 18:02
A mogyoróvajas-csokoládés keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.