Szilvás brownie recept
A Szilvás brownie hozzávalói:Tésztához:
200 g aszalt szilva
70 ml rum
150g búzaliszt
250g porcukor
30 g kakaópor
1/2 teáskanál Sütőpor
1 tasak Bourbon Vaníliás cukor
3 tojás (közepes méretű)
100 g lágy vaj vagy margarin
50 ml tej
100 g fenyőmag
Ezenkívül:
Kevés csokoládéreszelék
A Szilvás brownie elkészítési módja:
Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk, majd a rumba áztatva 1 órán át állni hagyjuk. A tepsit (kb. 25x30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az aszalt szilva és fenyőmag kivételével, majd konyhai robotgéppel egy-két perc alatt sima tésztává keverjük.A rummal együtt az aszalt szilvát és 1-2 evőkanál kivételével a fenyőmagot a tésztához keverjük. Majd az egészet az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. A tészta tetejét a félretett fenyőmaggal és a csokoládéreszelékkel meghintjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb.160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk.
A brownie-t még melegen, Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel kínálva is tálalhatjuk.
A fenyőmag helyett diót is használhatunk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. nov. 21. 08:19
A szilvás brownie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.