Halloween desszertkrém recept
A Halloween desszertkrém hozzávalói:100 g napraforgómag
75 g aszalt szilva
100 ml tej
150 ml tejszín
1 tasak Krémpuding (vanília)
Ezen kívül:
150 g tejcsokoládé
A Halloween desszertkrém elkészítési módja:
A napraforgómagot egy teflonedényben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. 75 g napraforgót félreteszünk. A desszerttálat fóliával béleljük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és 25 g-ot félreteszünk belőle. Egy kapcsos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, és félretesszük A tejet és a tejszínt egy forró vízzel átöblített tálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton sima krémmé keverjük. Hozzáadjuk a pirított napraforgómagot és az aszalt szilvát, és a krémet a desszerttálba öntjük, majd min. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A csokoládét durva darabokra törjük, és folyamatos kevergetés közben gőz felett felolvasztjuk. A félretett napraforgómagot és az aszalt szilvát hozzáadjuk. A csokoládét a sütőformába öntjük és hagyjuk kihűlni. Ha a csokoládé megszilárdult, lehúzzuk a tortaformáról, és vidám (Halloweenes) kiszúróformákkal különböző figurákat készítünk. A maradék csokoládét apróra törjük.Tálalás előtt a krémdesszertet kivesszük a hűtőszekrényből, kifordítjuk a desszerttálból, és tortaszeleteket vágunk belőle. A desszertet a csokoládé motívumokkal és a csokoládé törmelékkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. nov. 12. 15:18
A halloween desszertkrém elkészítési módja és hozzávalói.