Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Halloween desszertkrém recept

Halloween desszertkrém recept

A Halloween desszertkrém hozzávalói:
100 g napraforgómag
75 g aszalt szilva
100 ml tej
150 ml tejszín
1 tasak Krémpuding (vanília)

Ezen kívül:

150 g tejcsokoládé


A Halloween desszertkrém elkészítési módja:
A napraforgómagot egy teflonedényben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. 75 g napraforgót félreteszünk. A desszerttálat fóliával béleljük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és 25 g-ot félreteszünk belőle. Egy kapcsos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, és félretesszük A tejet és a tejszínt egy forró vízzel átöblített tálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton sima krémmé keverjük. Hozzáadjuk a pirított napraforgómagot és az aszalt szilvát, és a krémet a desszerttálba öntjük, majd min. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A csokoládét durva darabokra törjük, és folyamatos kevergetés közben gőz felett felolvasztjuk. A félretett napraforgómagot és az aszalt szilvát hozzáadjuk. A csokoládét a sütőformába öntjük és hagyjuk kihűlni. Ha a csokoládé megszilárdult, lehúzzuk a tortaformáról, és vidám (Halloweenes) kiszúróformákkal különböző figurákat készítünk. A maradék csokoládét apróra törjük.Tálalás előtt a krémdesszertet kivesszük a hűtőszekrényből, kifordítjuk a desszerttálból, és tortaszeleteket vágunk belőle. A desszertet a csokoládé motívumokkal és a csokoládé törmelékkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A halloween desszertkrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook