Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aprósütemények: 4 az 1-ben recept

Aprósütemények: 4 az 1-ben recept

Az Aprósütemények: 4 az 1-ben hozzávalói:
Alaprecept:

60 dkg liszt
40 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor

Az első adaghoz (Linzer és Ischler):
baracklekvár
porcukor
csokimáz
fél diószemek

A második adaghoz (Mogyorós karácsonyi kekszek):
5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró

A harmadik adaghoz (Mákos csókok):
5 dkg darált mák
1 kávéskanál fahéj
meggylekvár


Az Aprósütemények: 4 az 1-ben elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból készíts linzertésztát, majd oszd 3 egyenlő részre. Linzerek: Az első adagot nyújtsd vékonyra, majd szaggass belőle köröket, és virágokat (egy telit és egy középen lukasat). Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180°C-on 10 percig. Egy teli és egy lukas virágot ragassz össze baracklekvárral, majd folytasd, amíg a virágok el nem fogynak. Porcukorral szórd meg őket. Ischlerek: A köröket baracklekvárral ragaszd kettesével össze, majd a felső kört mártsd csokimázba, és még mielőtt a máz megszilárdulna, tegyél rá 1-1 fél diót. Mogyorós karácsonyi kekszek: A második adag tésztához adj hozzá 5 dkg pörkölt, darált mogyorót, jól gyúrd át, majd szaggass belőle csillagokat, fenyőket, szívecskét, vagy más formát. Süsd sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb. 10-12 percig. Mákos csókok: A harmadik adag tésztához keverj hozzá 5 dkg darált mákot és 1 kávéskanál fahéjat, majd nyújts belőle hosszú, vékony rudat. A rudat ezután szeleteld fel apró korongokra. Fogj egy fakanalat, a végét mártsd lisztbe, és ezzel készíts a kis korongokon bemélyedéseket. Ezeket töltsd meg meggylekvárral, vagy valami más, pikáns lekvárral. 180°C-on süsd őket sütőpapírral bélelt tepsiben.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aprósütemények: 4 az 1-ben elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook