Jamie Oliver tepsis krumplija recept
A Jamie Oliver tepsis krumplija hozzávalói:1,5 kg krumpli
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
1 fej fokhagyma gerezdekre bontva
2-3 evőkanál vörösborecet
3-4 löttyintésnyi olívaolaj
1 maroknyi rozmaringág levelei letépkedve
A Jamie Oliver tepsis krumplija elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk. Lábasba tesszük, felöntjük hideg vízzel, hogy ellepje, sózzuk-borsozzuk, majd felforraljuk és 6-7 percig főzzük. Ha letelt az idő, leszűrjük, majd hagyjuk állni 3 percig, ekkor kicsit megrázogatjuk a szűrőben, majd egy tepsibe öntjük - egy rétegben. Meglocsoljuk az olívaolajjal, alaposan sózzuk-borsozzuk, megforgatjuk a krumplit az olívaolajban és 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk. 45 percig sütjük, míg aranybarna lesz. Ekkor egy fakanál hátlapjával enyhén szétnyomjuk a krumplit, hogy nagyobb felületen érintkezzen a tepsivel - így még ropogósabb lesz. Egy-két löttyintésnyi olívaolajat egy tálba öntünk, hozzáadjuk a rozmaringot, 1 kiskanálnyi vörösborecetet és a fokhagymagerezdeket, összekeverjük, majd az egészet a krumplira öntjük. Megrázogatjuk a tepsit és visszatoljuk a sütőbe további 40-45 percre.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. okt. 30. 18:33
A jamie oliver tepsis krumplija elkészítési módja és hozzávalói.