Klasszikus amerikai csokis keksz recept


25 dkg liszt
20 dkg étcsoki
14 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
A Klasszikus amerikai csokis keksz elkészítési módja:
A vajat olvaszd meg fél perc alatt a mikróban. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró, majd keverd habosra a cukorral. Add hozzá a vaníliás cukrot és a tojást. A lisztet dolgozd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd forgasd a masszába. A végén már nehezen tudod keverni, az állaga pedig a gyurmáéra emlékeztet. Végül rakd hozzá a darabokra vágott csokit is. A tésztából készíts körülbelül 12-16 darab golyót. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy a kekszek sütés közben jól elterülnek. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg a kekszeket 160 fokon körülbelül 12 perc alatt. Vigyázz, ha túlsütöd, a tészta később nem fog megpuhulni. Hagyd a sütit a tepsiben kihűlni, mert könnyen törik, csak hidegen tedd át tányérra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. okt. 12. 14:35
A klasszikus amerikai csokis keksz elkészítési módja és hozzávalói.