Almás-diós fahéjas gyors torta recept
45 perc
Az Almás-diós fahéjas gyors torta hozzávalói:
11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl
Töltelék:
4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor
Az Almás-diós fahéjas gyors torta elkészítési módja:
Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is. Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. okt. 21. 08:26
Az almás-diós fahéjas gyors torta elkészítési módja és hozzávalói.