Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Báránycomb fokhagymás töltelékkel recept

Báránycomb fokhagymás töltelékkel recept

A Báránycomb fokhagymás töltelékkel hozzávalói:
· 2 kg báránycomb
· 75 gr vaj
· 500 gr krumpli, hámozva és 5 mm-es szeletekre vágva
· 5 evõkanál olívaolaj
· Frissen õrölt bors és tengeri só
· Néhány szál friss rozmaring

Pistou-hoz (töltelékhez):

· 125 gr császárszalonna, felaprítva
· 1 evõkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
· 3 fokhagyma gerezd
· 2 teáskanál apróra vágott, friss bazsalikom


A Báránycomb fokhagymás töltelékkel elkészítési módja:
1. Készítse el a Pistou-t, keverje össze az összevágott szalonnát, az elmorzsolt fokhagyma gerezdeket, a felaprított friss bazsalikomot és petrezselymet egy kisebb tálban. 2. Hasítsa be csontig a húst, és a töltelékkel töltse meg a rést. Húzza össze a hasítékot, hogy az magábazárja a tölteléket. Varrja össze egy nagyobb tûvel, tiszta vastagabb cérnával, zsineggel. 3. Kenje meg a combot 50 gr vajjal és tegye egy sütõtálba. Süsse elõmelegített sütõben 180 °C-n (4-es állás) 2 - 2 1/2 óráig, attól függõen mennyire sülten és ropogósan szereti a sültet. 4. Tegye egy forrásban lévõ sós vízzel teli edénybe a krumplit 4-5 percre. Alaposan csepegtesse le. Mielõtt a hús elkészülne, melegítse fel a maradék vajat és az olajat egy serpenyõben és pirítsa meg a krumpli szeleteket, gyakran megforgatva, amíg ropogós és barna nem lesz. 5. Távolítsa el a zsineget a báránycombból, tálalja egy kis rozmaringággal díszítve, a krumplit mellé téve. Ha szereti, a hús kisült szaftjával mártást készíthet az ételhez.


Kategória: Vadételek receptjei


A báránycomb fokhagymás töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook