Bodzabogyós fácán recept
A Bodzabogyós fácán hozzávalói:2 fácán
» só, bors
» olaj a sütéshez
» 1,25 dl zöldségleves
» 5 dl bodzabogyólé
» 2,5 dl tejszín
» 8 dkg vaj
» 1 ek. bodzabogyó
A Bodzabogyós fácán elkészítési módja:
A fácánokat sózzuk, borsozzuk, majd olajba tesszük, és előmelegített sütőben, magas fokozaton kb. 20 percig sütjük. Közben a levessel többször meglocsoljuk, majd ha megsült, felszeleteljük a húst. A pecsenyelevet felöntjük a bodzalével, majd sűrűre főzzük, és a tejszínt is belekeverjük. Ezután leturmixoljuk a vajjal, majd belekeverjük a bodzát, és ezzel meglocsolva kínáljuk a húst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. aug. 2. 09:25
A bodzabogyós fácán elkészítési módja és hozzávalói.