Vadas kicsit másképp recept
180 perc
A Vadas kicsit másképp hozzávalói:
2 és fél kiló vadhús
3 közepes fej vöröshagyma
1 kisebb fej foghagyma
2 db sárgarépa
2 db nagyobb zöldség
1 közepes zeller
20 dkg gomba (lehetőleg ne konzerv)
fél liter tejföl
1 kis doboz natur joghurt
só
bors
mustár
citromlé
egészbors
babérlevél
A Vadas kicsit másképp elkészítési módja:
A vadhúst kis kockára vágjuk és kevés sóval és a babérlevéllel feltesszük főni,viz nélkül(idővel enged annyi levet,amibe megpuhul).Mikor megpuhult(de még nem teljesen),beletesszük az apróra vágott(ledarált)hagymát.Miután a hagyma üvegessé párolódott,beletesszük a kis kockára vágott zöldséget,sárgarépát,zellert és az összetört foghagymát.Izlés szerint sózzuk,borsózzuk,valamint az egész borsot is beletesszük.Felöntjük,annyi vizzel,hogy éppen ellepje,majd lassú tűzön készre fözzük.Ha megpuhult a zöldség,beletesszük az apróra vágott gombát(a gomba pillanatok alatt megpuhul).Ha teljesen kész izlés szerint beletesszük a mustárt,citeomlevet,majd ráöntjük a tejfölt és a joghurtot.Az egészet egyszer megrottyantjuk és már kész is. Fött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: nóci1980, 2010. júl. 27. 02:17
A vadas kicsit másképp elkészítési módja és hozzávalói.