Olaszos-almás vadkacsamell recept
Az Olaszos-almás vadkacsamell hozzávalói:1kg vadkacsamell
6db nagyobb alma
elősütéshez elegendő mennyiségű olaj
szárnyas fűszerkeverék
3dl tejföl
oregáno
pizzafűszer
Páchoz:
bors
citromfű
zsálya
só
olaj
fokhagyma
Az Olaszos-almás vadkacsamell elkészítési módja:
A melleket elsőként csíkokra szeletelem, bepácolom, egy napra lezárva a hűtőbe teszem. Másnap lecsepegtetem, szárnyassal befűszerezem. Amíg meghámozom az almát és fel is szeletelem azt vékony darabokra, addig a húst hagyom, hogy a fűszert beszívja. A húst bő olajban hirtelen sütöm ki, majd hozzáteszem az almát és kevergetve hagyom rotyogni egy picit. Utána hozzáadom a tejfölt, fűszerezem, picit még forralom.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jún. 21. 10:16
Az olaszos-almás vadkacsamell elkészítési módja és hozzávalói.