Sajtkrémes vadkacsamell recept
A Sajtkrémes vadkacsamell hozzávalói:3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 ek liszt
2dl tejföl
1,5 dl tej
1 tömlős sajt
2 egész vadkacsamell kifilézve
só
fehér bors
pirospaprika
vadas fűszerkeverék
A Sajtkrémes vadkacsamell elkészítési módja:
A hagymát megdinsztelem, majd hozzáteszem a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórom pirospaprikával, beleteszem a csíkokra vágott mellet, kicsit sózom, felöntöm a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszek bele fehér borsot, vadas fűszerkeveréket, lefedem, és hagyom párolódni-főni. Amikor már a hús puha, akkor összekeverem a tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarom. Forralom, amíg besűrűsödik.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jún. 23. 21:27
A sajtkrémes vadkacsamell elkészítési módja és hozzávalói.