Zöldséges sushi recept
A Zöldséges sushi hozzávalói:20 dkg sushirizs vagy rövid szemű rizs,
5 dl víz,
1 ek. rizsecet (vagy enyhe fehérborecet),
1 cs. nori (préselt tengerialga-lapok vékony szeletekre vágva),
1 db nagyobb uborka meghámozva és felszeleteleve,
2 db nagyobb sárgarépa meghámozva,
1 cs. újhagyma,
só,
őrölt paprika ízlés szerint.
A Zöldséges sushi elkészítési módja:
A rizst közepes lángon 8 percig pirítjuk gyakori keverés mellett, hogy ne barnuljon meg. Borssal ízesítjük, vizet adunk hozzá, és letakarva 10-12 percig főzzük anélkül, hogy a fedőt felemelnénk. Majd a gázt kikapcsoljuk, és az ételet lefedve a tűzhelyen hagyjuk kihűlni. Sóval és rizsecettel ízesítjük. A norilapocskákat kiterítjük egy konyharuhán. A rizst úgy rendezzük el rajta, hogy mindkét oldalán hagyunk egy kis peremet. A hagymát, uborkát, és sárgarépát a csíkok közepére rendezzük. Wasabival megöntözzük, paprikával és tengeri sóval ízesítjük. Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük a sushit, és szép kis rudat formálunk belőle, amit egy éles késsel felszeletelünk. A kést mártsuk minden szeletelés előtt hideg vízbe.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 16. 18:18
A zöldséges sushi elkészítési módja és hozzávalói.