Cajun csirke recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
238 kcal
8 gramm
8 gramm
2 ek finomliszt
2 tk cajun fűszerkeverék
1/2 tk só
4 kicsontozott, de bőrös csirkemellfilé
2 ek olivaolaj
tzatziki (joghurtos uborkasaláta) v. vegyes saláta és újburgonya
A Cajun csirke elkészítési módja:
1. Keverjük össze a lisztet, a fűszerkeveréket és a sót. 2. Dörzsöljük be a csirkemell mindkét oldalát 1 ek olivaolajjal. Forgassuk mindkét oldalát a fűszeres lisztbe. Hevítsük fel a maradék olajat serpenyőben. 3. Süssük a csirkemell mindkét oldalát 6-7 percig, amig megsül, a bőr pedig aranyszínű és ropogós lesz. Tálaljuk a tzatzikivel, a salátával és az újburgonyával.
A cajun fűszerkeverék szárnyasokhoz és halételekhez kiváló: vöröshagyma, fokhagyma, oregano, mustármag, só, bors, chili, fűszerpaprika, köménymag, kakukkfű.
A legtöbb szupermarketben kapható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: freshlinda, 2007. szept. 25. 14:08
A cajun csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.