Héjában sült burgonya tonhallal és metélőhagymával recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
237 kcal
1 gramm
39 gramm
4 sütni való burgonya
250 g sovány cottage cheese, vöröshagymával és metélőhagymával ízesítve
200 g konzerv tonhal (sós lében eltéve, leszűrve)
1 szár szárzeller, felszeletelve
3 szál újhagyma, vége levágva, felszeletelve
Tabasco szósz és zöldsaláta a tálaláshoz
A Héjában sült burgonya tonhallal és metélőhagymával elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütőt 160 fokra). Szurkáljuk meg a burgonyákat villával. Tegyük őket a sütőbe és süssük 60-90 percig, vagy addig amíg a belsejük megpuhul. 2. Közben keverjük össze az ízesített cottage cheese-t a tonhallal, a szárzellerrel és az újhagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 3. Tálaláskor vágjunk mély keresztet mindegyik sült burgonyába, kissé húzzuk szét őket és töltsük beléjük a tölteléket. Locsoljuk meg néhány csepp Tabasco szósszal, és kínáljuk zöldsalátával.
Ne ijesszen el senkit a hosszú elkészítési idő, hiszen az előkészületek mindössze tíz percet igényelnek, a többit már a sütő végzi:D
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: freshlinda, 2007. szept. 19. 13:24
A héjában sült burgonya tonhallal és metélőhagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.