Falafel pitával recept
25 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
281 kcal
4 gramm
53 gramm
2x400 g konzerv csicseriborsó, leszűrve
1 kis fej vöröshagyma, durvára vágva
2 sárgarépa, durvára vágva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 kis csomag petrezselyemzöld
olaj a kenéshez
6 pita
ropogós saláta, uborkaszeletek és biojoghurt a tálaláshoz
A Falafel pitával elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt közepesen melegre. Tegyük a csicseriborsót turmixgépbe a vöröshagymával, a sárgarépával, a fokhagymával, a korianderrel, a köménnyel és a petrezselyemmel együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csak annyi ideig turmixoljuk, hogy a csicseriborsó kicsit darabos maradjon. A keverékből formáljunk hat pogácsát. 2. Helyezzük a falafeleket alufóliával bélelt sütőlapra. Kenjük meg kevés olajjal. Mindkét oldalukat pirítsuk 4-5 percig. Közben pirítsuk meg a pitákat, és tépjük csíkokra a salátát. 3. Tegyük a forró falafeleket a felhasított pitákba, helyezzünk mellé egy maroknyit az összetépkedett salátalevélből, néhány szelet uborkát és locsoljuk meg a joghurttal.
Azonnal tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: freshlinda, 2007. szept. 24. 11:04
A falafel pitával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.