Gomba vadasan elkészítve recept
A Gomba vadasan elkészítve hozzávalói:50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 dl tejföl
só, szemes bors ízlés szerint
mustár ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A Gomba vadasan elkészítve elkészítési módja:
A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük. A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük. Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk. Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de tésztával is finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. máj. 30. 10:50
A gomba vadasan elkészítve elkészítési módja és hozzávalói.