Füredi finom falatok recept
A Füredi finom falatok hozzávalói:4 személyre:
4 szelet 15 dkg-s (60 dkg) comb
20 dkg házi füstölt kolbász
flekken vagy sült hús fűszerkeverék
10 dkg zsír
2 ek. liszt
100 ml bor
só
bors
A rántott burgonyához:
80 dkg burgonya
2 db tojás
4 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
250 ml étolaj
A Füredi finom falatok elkészítési módja:
A combot kinyitjuk, kloffoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felkarikázzuk a kolbászt, és a húsra rakjuk, majd összetűzzük. Serpenyőben zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott húsokat oldalanként kb.2 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a húsokat és a visszamaradt zsírban kevés lisztet pirítunk, majd felengedjük a borral, szükség szerint ízesítjük (sóval, borssal)jól kiforraljuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai törlőn lecsepegtetjük. A húst a tálra helyezzük, mellé rakjuk a rántott burgonyát, a hús mellé öntjük a bor mártást. Tűzforrón tálaljuk.Salátát adhatunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. márc. 6. 11:52
A füredi finom falatok elkészítési módja és hozzávalói.