Sóskapuding (édes sóskafõzelék) recept

1/2 kg soska
1 tojás (ha kicsik akkor kettõ)
2-2.5 dl tej
olaj
cukor
só
1/2 csomag vaniliás pudingpor (vagy liszt)
A Sóskapuding (édes sóskafõzelék) elkészítési módja:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evõkanállal, izlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomómentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sûrûre fõzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani. A hab hozzáadasa után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni. Nagyon szeretik.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. dec. 29. 20:26
A sóskapuding (édes sóskafõzelék) elkészítési módja és hozzávalói.