Tepsis krumpli milánói módra recept
A Tepsis krumpli milánói módra hozzávalói:60 dkg burgonya,
10 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg liszt,
15 dkg pulykasonka,
20 dkg csiperkegomba,
10 dkg reszelt edami sajt,
2 dl paradicsomlé,
só, bors, babérlevél,
petrezselyemzöld
A Tepsis krumpli milánói módra elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, lehet egyszerűen meghámozva, és kockára vágva, de lehet héjában és utána megvágva. Sózzuk, megborsozzuk, és tepsibe rakjuk, de a tepsi alját megkenjük vajjal vagy margarinnal. A felszeletelt gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és így a burgonyára halmozzuk. A maradék vajból és a lisztből rántást készítünk. A paradicsomlével felöntjük, babérlevéllel, sóval ízesítjük, összeforraljuk, és a burgonyára öntjük. A felaprított petrezselyemzölddel és a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Petrezselyemlevéllel és felszeletelt retekkel díszíthetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. szept. 1. 20:36
A tepsis krumpli milánói módra elkészítési módja és hozzávalói.