Húslevesben főtt töltelék, G. sógorasszony receptje szerint v1.0
30 perc
csekély
sok
A Húslevesben főtt töltelék, G. sógorasszony receptje szerint v1.0 hozzávalói:
Ez a mennyiség 6 személy igényét elégíti ki. A létszám vagy étvágy függvényében a hozzávalók tetszés szerint multiplikálhatók.
- szikkadt kenyér vagy zsemle (a kenyér jobb ízű)
- 3 csirkemáj szív nélkül
- (a valaki szereti: 20 dkg gomba)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 4 egész tojás
- ételízesítő
A Húslevesben főtt töltelék, G. sógorasszony receptje szerint v1.0 elkészítési módja:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott májat, vöröshagymát, petrezselyemzöldet, gombát. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk. Közben a kenyeret (zsemlét) vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, és szétmorzsáljuk. Jól összegyúrmázzuk a tojással és a fenti raguval. Ha híg lenne, zsemlemorzsát mancsikálunk hozzá. Ha nem elég sós, utánasózzuk. Megfelelő méretű hőálló zsákba tesszük (vagy folpackba csomagoljuk), és cipóformára alakítjuk (szakácsul: dresszírozzuk). Beletesszük a húslevesbe, és lassan megfőzzük. Ha kész, kivesszük a zsákból, és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük. A leveshúsokkal, a zöldségekkel, a levestésztával együtt tálaljuk a húsleveshez.
G. sógorasszonyom és Imre is jó étvágyat kíván hozzá.
Bármilyen megjegyzést, észrevételt esetleges kiegészítést köszönettel fogad:
G. sógorasszonyom és Imre
P.s.: :))) A laza fröccs azért nem szerepel a receptben, mert G. sógornőm inkább sörös. A recept írásakor pedig ilyesmit nem tüntetett föl.
:)))
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. márc. 26. 14:42
A húslevesben főtt töltelék, g. sógorasszony receptje szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.