Extra borsóleves recept
Az Extra borsóleves hozzávalói:Mennyiségek kb. 10 személyre
1/2 kg zöldborsó
1 kis csomag májgombóc(200 v. 250g)
6 marék levestészta
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír (vagy olaj)
3 ek. pirosparika
1 nagy tejföl(450g)
3 ek. liszt
3 gerezd fohagyma
2 kiskanál vegeta
1 kiskanál majoranna
só
Az Extra borsóleves elkészítési módja:
A zsiradékon picit megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd fedő alatt kislángon pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsót, majd fölöntjük vízzel. Hozzáadjuk a vegetát és ízlés szerint sót, majd közepes lángon főzzük. Amikor a borsó majdnem megfőtt, hozzáadjuk a májgombócot, a szétzúzott fokhagymát, a majorannát és a levestésztát. Amint megfőtt a tészta a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. behabarjuk, egy "rottyanást" várunk, majd lezárjuk.
Nem lesz csomós a leves, ha a habarást habverővel keverjük el és merőkanállal fokozatosan adunk hozzá a léből, mindig elkeverve, míg át nem melegszik a habarás, ezután öntjük a leveshez.
Kiadós, sűrű leves, készíthető zöldbabbal(ekkor egy kis ecet szükséges bele a végén és majoranna helyett babérlevél), vagy ízlés szerint egyéb zöldséggel és fűszerrel is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c42a13b98c, 2008. aug. 19. 21:58
Az extra borsóleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.