Fokhagymás-majoránnás zöldborsós raguleves recept
A Fokhagymás-majoránnás zöldborsós raguleves hozzávalói:1 fej hagyma
1 ek zsír
1 ek pirospaprika
60 dkg darálthús
40 dkg zöldborsó
3 dl tejföl
1 tojás
liszt
4-5 gerezd fokhagyma
1 kk majoránna
vegeta, só
4-5 liter víz
A Fokhagymás-majoránnás zöldborsós raguleves elkészítési módja:
Az evőkanál zsíron a felkockázott hagymát picit megpirítjuk, aztán pároljuk. A darálthúst a hagymás alapon megpároljuk, pirospaprikával megszórjuk, felöntjük vízzel. Vegetát és sót rakunk bele, majd 10-15 pecrig főzzük. Ezután hozzárakjuk a borsót, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a majoránnát, és még 10-15 percig főzzük. A tojásból és a lisztből sóval és vízzel nokedlitésztát készítünk és beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Ezután már csak a tejfölös habarás következik, egyet „rottyantunk” rajta és készen van.
Lehet több zöldséggel(répa, gyökér, karalábé), valamint pirosparika és majoránna helyett tárkonnyal (és citrommal) ízesíteni, továbbá darálthús helyett kis kockákra vágott hússal is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c42a13b98c, 2008. okt. 30. 22:48
A fokhagymás-majoránnás zöldborsós raguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.