Férjem sztrapacskája recept
A Férjem sztrapacskája hozzávalói:hagyma
csemegeszalonna
krumpli
liszt
tojás
bors
só
juhtúró
(2 sör)
A Férjem sztrapacskája elkészítési módja:
A csemegeszalonnát felkockázzuk, kisütjük egy nagy lábasban (akkora legyen, hogy beleférjen a sztrapacska). A töpörtyűt félretesszük, a zsírban pedig felkockázott hagymát pirítunk majd párolunk. Megpucoljuk a krumplit és a hagyományos négyoldalú reszelő „kiscsillag” oldalán lereszeljük (legalábbis a férjem szerint, de szerintem lustábbak robotgéppel ledarálhatják). Teszünk hozzá egy tojást, sót, borsot és annyi lisztet amennyit felvesz, hogy nokedlitészta legyen belőle. Nokedlit szaggatunk, vízben kifőzzük, leszűrjük és a párolt hagymás zsírra tesszük. Rátesszük a juhtúrót (ízlés szerinti mennyiséget) és összeforgatjuk, a juhtúrónak rá kell olvadnia a nokedlikra. Melegen tálaljuk, töpörtyűvel, esetleg tejföllel.
-Újkrumpliból nem a legjobb, inkább a jó öreg lisztes burgonya alkalmas erre a célra.
-Ha a férjem csinálja, akkor a két sör is elfogy közben a főzés végéig;-)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c42a13b98c, 2008. okt. 19. 17:48
A férjem sztrapacskája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.