Sztrapacska 2. recept
40 perc
A Sztrapacska 2. hozzávalói:
3 nagy fej krumpli
4 egész tojás
60 dkg liszt
só
olaj
kevés víz
20-30 dkg juhtúró
sütnivaló szalonna
A Sztrapacska 2. elkészítési módja:
A krumplikat meghámozom, lereszelem(sajtreszelő) egy tálba, hozzáadom a tojásokat, lisztet, sót és ha kell, kicsi vizet. Galuskatészta sűrűségű masszát kell kapnom, keverés után. Vizet forralok egy nagy fazékban, nokedliszaggatón a nagylyukún, beleszaggatom a forrásban levő vízbe. Ha megfőtt, leszűröm és tepsiben, vagy lábasban megforgatom olajban. Rászórom az egyik csomag juhtúrót, kicsit összekeverem és sütőben szép ropogósra sütöm a tetejét. Közben a szalonnát apró kockára vágom, kisütöm, ezt majd a sztrapacska tetejére szórom. Tálaláskor a másik csomag juhtúrót frissen rámorzsolom! Jó étvágyat!!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: doxikri, 2009. szept. 16. 17:56
A sztrapacska 2. elkészítési módja és hozzávalói.