Krumplis dóka recept
A Krumplis dóka hozzávalói:60 dk főtt krumpli
1 tojás
annyi liszt
hogy még nyújtható lágy tésztát kapjunk(Kb 5-6 púpos evőkanálnyi)
só bőven (kb.1,5 teás kanál)
A Krumplis dóka elkészítési módja:
A krumplit (lehet maradék püré is)összetöröm, a tojással és a sóval, liszttel elkeverem. minél lágyabb annál finomabb! Bőven meg kell lisztezni a gyúrótáblát,hogy ne ragadjon le a tészta nyújtáskor!Kb 5-6mm vastagságúra nyújtom. Fél tenyérnyi kockákra vágom, vagy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, majd először a lisztes felével lefelé mindkét oldalát forró olajban megsütöm.Egy tartalmas leves után ebédre is tálalható.
Eddig még bárki evett belőle ízlett neki.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Kmargó, 2009. szept. 15. 20:11
A krumplis dóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.