Sós palacsinta recept
30 perc
A Sós palacsinta hozzávalói:
4 egész tojás
1,dl olaj
1 kávéskanál só
2 közepes burgonya
2 csipet bors
liszt(amennyit felvesz)
tej
A Sós palacsinta elkészítési módja:
A burgonyát vagy lereszeljük,vagy géppel péppé daráljuk,és összekeverjük a tojással,a liszttel,borssal,sóval,olajjal, és botmixerrel simára keverjük.Ezután ezt a nagyon sűrű masszát hígítjuk annyi tejjel hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Teflonos palacsintasütőben alacsony hőfokon aranybarnára sütjük. Fontos hogy a krumpli átsüljön benne. Ha kész,akkor akár töltve akár önmagában reggelire vagy köretként kiváló laktató étel. Ha meg akarom spékelni akkor két kész palacsinta közé reszelt sajtot szórok és a palacsintasütőben átmelegítem. Ez csak az alap, bármivel tölthető,és nagyon nagyon finom.
Ha a tészta mégis ragadna akkor öntsünk bele még olajat.
Nálunk ebből a palacsintából 2 db-ot tudnak csak megenni mert nagyon laktató.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 433384b4bc, 2009. aug. 27. 22:40
A sós palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.